Biologische verpakkingen

Biologische verpakkingen

Tegenwoordig komen er steeds meer biologische producten in de winkel te liggen. Kijk bijvoorbeeld eens in de supermarkt. Naast normale melk, heb je nu ook biologische melk. Vaak is dit ietsje duurder dan de normale variant, maar dan heeft de koe wel een fijner leven en krijgt het beter voedsel. Het woord biologisch komt ook vaak voor bij vlees en eieren en andere dierlijke producten, maar ook bij groente en fruit. Deze worden dan niet met pesticiden bespoten, maar daarvoor worden dan natuurlijke hulpmiddelen ingezet. Dit is beter voor de planten, dieren en voor jou als consument. Ook kleren kun je tegenwoordig vaak biologisch kopen. Dit heeft dan bijvoorbeeld te maken met biologisch geproduceerd katoen, of biologische wol. Minder bekend is wellicht dat ook verpakkingen biologisch kunnen zijn. Wij verkopen biologische verpakkingen en disposables die het milieu niet vervuilen en makkelijk afbreekbaar zijn. Dit gaat van biologische verpakkingen zoals bestekzakjes tot papieren bekertjes.

DWaarom wil ik biologische verpakkingen?

Zoals al gezegd is een product dat biologisch is niet met allerlei giftige stoffen bespoten. En als het een dier is, betekent het dat het dier een zo fijn mogelijk leven heeft gehad, maar ook dat het kwalitatief goed voer heeft gekregen. Je kunt je wel voorstellen dat een koe die alleen maar slecht voedsel krijgt, ook niet het lekkerste, meest voedzame vlees zal leveren. Verder is het altijd fijn om te kunnen zeggen dat je in ieder geval vlees koopt van een dier dat een goed leven heeft gehad.

Bij onze verpakkingen maken we gebruik van biologische materialen. Deze worden dus niet met giftige stoffen bespoten en onze biologische verpakkingen zullen dit dus ook niet bevatten. Verder wordt er gelet op de bodem waarop deze bomen en planten staan, zodat deze niet uitgeput raakt. Op een uitgeputte bodem kunnen namelijk geen planten meer groeien. Dit kan vergaande gevolgen hebben voor de toekomst van de grond. Als er geen planten meer kunnen groeien, zijn er geen wortels die de grond vasthouden en waait de grond weg. Hierdoor komt de onvruchtbare grond daaronder boven te liggen en dan is het heel lastig om daar ooit nog iets te laten groeien. Daarom is het ook bij verpakkingen zeer belangrijk om voor de biologische optie te kiezen.

Contact

Als je biologische verpakkingen nodig hebt, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen jou graag de juiste verpakkingen te vinden.

Biologische verpakkingen
Coffee cup offerte

Vrijblijvende offerte

Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan. Zijn er producten waarvan je meer informatie wil hebben, vul dan ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om tot een passende offerte te komen.